The Art Of The Start

The Art Of The Start

Guy Kawasaki har definert 10 lover for en vellykket oppstart. Lær om “The Art Of The Start”.

 

Det trekker mot vinter, det er mørkt ute, og vi har alt sett den første snøen falle ned over Osloby. Det er tid for en aldri så liten innsprøytning av inspirasjon. Jeg vil dele Guy Kawasaki sine ti lover for en hvilken som helst vellykket oppstart. ”The art of the start”.

Først litt om Guy Kawasaki. Kawasaki bygde seg opp som en av de store ”evangelistene” tidlig i1980-årene, i det som på den tiden var, mot dagens selskap, et relativt lite teknologiselskap. Apple Computer INC. Her stod han helt sentralt i blant annet kommersialiseringen av Macintosh maskinen. Videre har han grunnlagt selskapet ”Garage Technology Ventures”, et tidlig fase ”venture” selskap. Dette har gitt han muligheten til å teste ut, og gang på gang, bevist verdien av hans oppstartsfilosofi, gjennom en rekke suksessfulle oppstarter. Kawasaki er i dag utvilsomt en ”guru” innenfor sitt fagområde, og en av verdens mest ettertraktede foredragsholdere. Det er derfor god grunn for å åpne opp for inspirasjon.

 

Kort oppsummert om ”the art of the start”:

  1. Make Meaning
  2. Make Mantra
  3. Jump to the next curve
  4. Get going
  5. Niche thyself
  6. Let a hundred flowers blossom
  7. Follow the 10/20/30 rule
  8. Hire infected people
  9. Lower barriers to adoption
  10. Don’t let the bozos grind you down

 

Se Guy Kawasaki presentere lovene bak ”the art of the start” her (del 1/4):

 

Og til sist, til tross for at jeg er en relativt fersk ”bloggskribent”, har bloggen Gründerbloggen blitt lest, favorisert, og lagt til i abonnementslisten av svært mange av dere. Det er svært gledelig, og det er derfor grunn til å beklage at en overfylt avtalebok har gjort det vanskelig å følge opp med nye publiseringer.

Jeg håper imidlertid på å få brukt mer tid på dette fremover, og når jeg logger meg på igjen i slutten av november, kan jeg alt røpe at neste artikkel vil omhandle internettmarkedsføring og søkemotoroptimalisering (SEO) – noe som blant annet på kort tid ha bidratt til å løfte Gründerbloggen fra tilnærmet ingen lesere, til opp mot 1 000 daglige lesere.

Frem mot neste publisering ønsker jeg dere alle en fantastisk november måned.

– Peter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *